Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
De fiets hangt aan de haak - Bicycletta

De fiets hangt aan de haak

Het is een aantal weken stil geweest langs mijn kant, maar dat wil niet zeggen dat er ondertussen niets gebeurd is. Integendeel. Hoog tijd dus, om wat dingen op virtueel papier neer te pennen.

Wat heeft de voorbije weken precies zoveel tijd en energie van mij opgeslorpt? Wel, er stond in mijn privéleven namelijk een grote verandering op til. Na 5 jaar in een leuk en gezellig appartement gewoond te hebben, leek het ons tijd om met het gezin opzoek te gaan naar een plek met meer ruimte. Een aantal maanden geleden botsten wij op een stek die helemaal aan onze verwachtingen voldeed. Ideaal, uiteraard, maar zo’n drietal weken dozen vullen en ermee rondsleuren, een mens staat ervan te kijken hoeveel tijd en energie het in beslag neemt. Sinds een week namen we onze intrek, met dank aan de vele helpers die er een aangename verhuis van hielpen maken. En de fiets? Die kreeg een eigen plekje, aan een haak in de garage. Maar geen paniek, er werd ook nog gefietst, met op het programma de laatste 3 weken van mijn eerste schema.

3 keer per week gaan bollen voelt nog steeds intensief aan, moet ik bekennen. De schuld ga ik echter niet op het tijdgebrek steken. Als ik mijn doel wil halen is het slechts een kwestie van een goede planning na te leven. En dat mijn vrouw en dochter dit allemaal ok vindt, is uiteraard mooi meegenomen, al blijft het een uitdaging. Het houdt er de flow wel in, en ’s avonds fietsen begin ik steeds leuker te vinden. Wanneer iedereen moe en voldaan in de zetel kruipt trek ik nog de baan op voor een tochtje. Het is kicken op een manier.

Na 8 weken schema moest ik 3 uur aan één stuk kunnen fietsen. En dat stond afgelopen vrijdag op het programma. Met het prachtige zonnetje werd ik er zowaar op een lentegevoel getrakteerd door moeder natuur. Al was er wel wind, en die had ik bij het oprijden lekker mee, wat dan meteen ook wil zeggen dat ik hem bij het terugrijden pal op de knikker kreeg. Mijn gemiddelde snelheid ligt nog steeds laag, maar mijn uithoudingsvermogen betert zienderogen! Ik legde 67 kilometer af, wat ik persoonlijk als een kleine eerste overwinning beschouw, gezien mijn gebrek aan sport de laatste 5 jaar.

Als ik terugblik op de voorbije 8 weken, dan kan ik toegeven dat het schema mij ten goede kwam. Ik zou het zelfs een aanrader voor beginners durven noemen. Geleidelijk opbouwend, met de focus op een grondige evolutie en groei van de basisconditie.

En hoe moet het nu verder? Mijn vormpeil laten stijgen kan ik enkel maar versnellen door meer gewicht te verliezen. En let’s face it, het zal zelfs een noodzaak zijn. Ik moet de komende weken niet enkel de kilometers in de hoogte laten gaan, ik moet voor mijn gewicht de omgekeerde beweging maken. Ik wil mij de komende periode dan ook volledig op gezonde voeding storten en dit verder uitpluizen. Ik geloof nog steeds in mijn kansen. Dat binnenkort de grote koersen er terug aankomen op televisie, maakt de goesting alleen maar groter.

 

Wordt vervolgd.