Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
LUIK IS NOG VER (DEEL 6): De stadsfiets saves the day - Bicycletta
Luik is nog ver

LUIK IS NOG VER (DEEL 6): De stadsfiets saves the day

De mindere weersomstandigheden die bij de tijd van het jaar horen, mogen en zullen geen spelbreker zijn binnen mijn trainingsschema. Althans, dat had ik mij voorgenomen. Maar om je daar écht door te slaan mag het niet bij voornemens blijven. Het moet een manier van leven worden.

De afgelopen 2 weken kregen we echter te kampen met winterse vrieskou en sneeuw; natuurelementen waartegen zelfs een manier van leven niet altijd op kan, tenzij je risico’s op valpartijen niet zo serieus neemt. En gezien mijn voorgeschiedenis doe ik dat dus wel. Hierdoor koos ik er in de week bewust voor om mijn trainingen op de rollen af te werken, iets wat mijn volgend schema sowieso al van me verwachtte. De langste training die ik de afgelopen 2 weken op de rollen aflegde klokte ik af op 1u25. Godzijdank voor enkele goeie tv-series, want in vergelijking met een rit in de natuur is het op die eentonige rollen vaak triestig afzien. Hopelijk binnenkort terug de buitenlucht in. Ik kan amper wachten!

Ondertussen wordt mijn aankooplijstje weer wat langer. En dat herinnerde me er nog eens aan: fietsen is een verdomd dure sport. Natuurlijk heb je dat zelf in de hand, maar om de winter aangenaam door te raken heb je toch het een en ander nodig. Een thermisch onderlijfje was alvast een eerste nieuwe aankoop en mijn bevroren knokkels lieten me voordien al uitschijnen dat ook winterhandschoenen geen overbodige luxe zijn. Ik stelde overigens vast dat de prijzen in vergelijking met 7 jaar geleden alleen maar gestegen zijn. Maar zoals bij elk nieuw begin moet er al eens in de geldbeugel getast worden.

Wat ik in deze tijden toch wel mis is de mountainbike. Dikkere banden, meer grip… Het is gewoon logischer op dit moment, maar goed, alles op zijn tijd. Het hield me niet tegen om me in het weekend alsnog op twee wielen voort te verplaatsen. Een jaar geleden kocht ik een stadsfiets. Dit omdat zowel mijn vrouw als ik de gewoonte hebben om kleine boodschappen met de fiets te doen. Hij is iets lichter en sportiever dan het gemiddelde stadsexemplaar. En de wielen neigen eerder naar die van een koersfiets. De afgelopen twee weekends was dit mijn trouwe tweewieler voor de buitentochtjes, terwijl de koersfiets op stal bleef. Uit voorzorg voor eventuele slippertjes. Vier maanden werkonbekwaam zijn kan ik in deze fase meer dan ooit missen!

Mijn plannen voor de komende weken? Eerst en vooral mijn geplande rit van 3u ononderbroken fietsen tot een goed einde brengen. En anderzijds moeten mijn tochten vanaf nu ook de hoogte in, met het oog op Luik Bastenaken Luik van 22 april. Mijn inschrijving is ondertussen overigens een feit! Een rit van 156 kilometer met zomaar even 2647 hoogtemeters. Mijn benen zijn dus gewaarschuwd…

Wordt vervolgd.