Jens Voigt

Jens Voigt probeert 8.848 hoogtemeters te overwinnen

Jens Voigt is niet vies van een uitdaging. De ex-renner begint vandaag in Berlijn aan een Everest Challenge: 8.848 hoogtemeters rijden voor het goede doel. Dat het sneeuwt, houdt hem alvast niet tegen.
“Everesting” is een uitdaging waarbij je 8.848 hoogtemeters moet overwinnen met de fiets, oftewel het equivalent van de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld.

Jens Voigt, die tijdens zijn carrière bekend stond voor zijn aanvalslust en zijn loopbaan afsloot met een succesvolle aanval op het werelduurrecord, waagt zich vandaag aan die uitdaging. Daarmee hoopt de Duitser 10.000 euro in te zamelen voor een kankerfonds.

Hij kiest voor zijn vertrouwde trainingsberg, de Teufelsberg in Berlijn. Die torent een kleine 90 meter boven de omgeving uit. Dat betekent dat Voigt een 100-tal beklimmingen zal nodig hebben om aan zijn hoogtemeters te komen. “Ik doe ongeveer 12 minuten over een rondje van 4 kilometer en trek er in totaal 24 uur voor uit, inclusief pauzes”, klinkt het.

De weergoden willen Voigt alvast het gevoel geven dat hij echt in de Himalaya zit, want uitgerekend vannacht is in Berlijn de eerste sneeuw van de winter gevallen.

Bron: Sporza