Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
11 Kerstcadeaus voor wielerfanaten (Hem & Haar) - Bicycletta

11 Kerstcadeaus voor wielerfanaten (Hem & Haar)

Een verrassend geschenk kopen voor de fiets-aficianado die reeds alle goodies in het bezit heeft is geen makkelijke opdracht. U kan een poging doen om door zijn of haar obligatoire Instagram feed te scrollen, op zoek naar dat ene item dat ontbreekt, maar u heeft mogelijk betere dingen te doen. Daarom gingen wij op zoek en stelden we deze uiteenlopende lijst samen die zowel op hem als haar toepasselijk is. Merry Christmas!

Svelte Botanical / Hawaiian armwarmers

svelte-arm-warmer

Het Londense Svelte is een relatief nieuwe speler op de reeds drukbevolkte fietskledingmarkt, maar toch weet het merk – dat haar productie trouwens in Londen uitvoert –  zich in de kijker te spelen door hun strakke, minimalistisch ogende kits. Maar omdat het al eens iets meer mag zijn, kwamen ze onlangs met deze flamboyante armwarmers (er is een mannelijke en vrouwelijke variant) op de proppen. Deze zorgen gegarandeerd voor heel wat bekijks en met een prijskaartje van 20 pond valt de investering nog reuze mee ook.

>> Kopen, die handel!

Brooks Cambium zadel

brooks-cambium-zadel

En we blijven in Londen, bij Brooks meerbepaald. U weet wel, de Chesterfields onder de fietszadels. Zij bieden met hun Cambium-serie al geruime tijd zadels voor racefietsen aan, maar toch zijn het vooral de comfy stadsfiets exemplaren die we het vaakst te zien krijgen. Nochtans worden deze Cambiums als één van de comfortabelere race zadels beschouwd. Én ze springen er met hun vintage looks (de top is afgewerkt met organisch katoen) bovendien nog uit ook.

>> Kopen, die handel!

Strava Premium lidmaatschap

strava-premium-lidmaatschap

Strava is gratis en de meesten onder ons maken al gebruik van deze sociale fitness applicatie. Maar een Premium lidmaatschap biedt net dat tikkeltje meer. Neem nu de Route Builder functie, waarbij Strava’s enorme database routes voorstelt die populair zijn onder fietsers. Je geeft een begin en eindpunt aan en Strava stippelt daartussen een route uit die andere gebruikers reeds reden. Het is allemaal wat nerdy’er, dat wel, maar het is een niet te onderschatten alternatief voor het op goed gevoel inslaan van nieuwe wegen die bij nader inzien alles behalve ideaal zijn.

>> Kopen, die handel!

 

Fietssokken

fietskousen

Omdat een das met fietsmotieven als kerstcadeau nu stilaan uit de mode raakt, raden we aan om fietskousen te proberen! Voor de fashionista’s onder de rijders zijn ze er in alle soorten en kleuren. Van de ingetogen “less is more” sok tot de “in your face” modellen; Sako7, The Athletic en Ten Speed Hero bieden voor elk wat wils. The socks maketh the kit? Absoluut!

Sako7

The Athletic

Ten Speed Hero

 

GoPro Hero 5

gopro-hero-5

Ok, het is niet alsof elke rit fenomenale beelden zal opleveren, maar wie wil er nu geen herinnering aan hoe je dat ene monument beklom, of aan die feilloze lijn die je reed in de afdaling van de Mont Ventoux? Of misschien zit de schoonheid hem simpelweg in de prachtige natuur die je doorkruist… Gebruiksvriendelijker dan een GoPro Hero 5 wordt het alvast niet, en al zeker niet wanneer je voor de Session variant opteert, waarbij je slechts één keer moet drukken om op te nemen, en één keer om te stoppen… Combineer dit gemak met 4K video en voice control en je hebt dé tool om de memorabelste ritten te vereeuwigen.

>>> Kopen, die handel!

 

Brillen

Ook stijlvolle koersbrillen zijn er in alle vormen en kleuren en leveren een ideaal kerstgeschenk op. Een ultra futuristische Jawbreaker van Oakley (uiterst links) is misschien wel de heilige graal voor wegfietsers, maar het kan ook subtieler, met modellen van POC of Rapha. Even knap, als je het ons vraagt, en allen beschikbaar met lenzen op sterkte.

Oakley Jawbreaker

POC Aspire

Rapha Pro Team Flyweight

 

Boek Fabian Cancellara

fabian-cancellara-boek

 

Fabian Cancellara is met drie overwinningen in de Ronde van Vlaanderen én in Parijs-Roubaix een monument onder de klassieke renners. Zijn palmares bevat nog een karrenvracht aan andere hoogtepunten, waaronder vier wereldtitels tijdrijden en twee olympische medailles. En voor wie all out wil gaan, is er zelfs een genummerde én gesigneerde limited edition verkrijgbaar, gebonden in leder. Daarnaast zit er ook nog een extra katern met exclusieve foto’s van Stephan Vanfleteren in.

>>> Kopen, die handel!

>>> Limited Edition

 

Paul Smith Track Uurwerk

paul-smith-track

Deze is voor de échte meerwaardezoeker, want dit Paul Smith horloge schreeuwt niet bepaald uit dat het op de wielrennerij gebaseerd is. Het Track uurwerk haalt de inspiratie bij het design bij tijdmeters die in het baanwielrennen werden gebruikt. Sir Paul Smith is een grote fan van de sport en bedacht eerder ook een kledinglijn voor Rapha en ontwierp de iconische Maglia Rosa voor de Giro d’Italia in 2013.

>>> Kopen, die handel!

Rapha speelkaarten

rapha-speelkaarten

Het hoeft natuurlijk niet altijd duur te zijn, want ook voor 15 euro kan een wielerfanaat dolgelukkig gemaakt worden. Met hun speelkaartenset biedt Rapha een uniek en perfect betaalbaar alternatief voor de feestdagen. Ideaal om boven te halen tijdens koffiepauzes!

>>> Kopen, die handel!

Bodhi Black Eye trui

bodhi-black-eye-kit

We steken onze voorliefde voor Bodhi niet onder stoelen of banken. Wat deze Belgische fabrikant levert is topkwaliteit aan meer dan redelijke prijzen. Geen nood aan een volledig gepersonaliseerde kit? Neem dan een kijkje naar hun voortreffelijk ogende eigen ontwerpen! Onze review van hun Black Eye lijn leest u overigens hier.

>>> Kopen, die handel!

Bicycletta T-shirt

Ook wij bij Bicycletta voorzien de wielerliefhebber graag van mooie vrijetijdskledij en accessoires. Aarzel niet om onze ontwerpen te bekijken!

>>> Kopen, die handel!