Bell vervolledigt MIPS helm line-up met instapmodel

Na de lancering van de high end Zephyr en de mid-level Stratus, vervolledigt Bell haar MIPS-helmen line-up met een vernieuwde Overdrive, de prijsvriendelijkste van de hoop. De Overdrive draait ondertussen al enkele jaren mee, maar werd nog nooit eerder met de MIPS technologie uitgerust. MIPS staat voor Multi-directional Impact Protection System en verkleint het rotatie-effect – de grootste oorzaak van zware verwondingen – bij impact.

De Overdrive MIPS komt in vijf kleuren op de markt – rood, zwart, blauw, fluogeel en wit/zilver. De helmen werden eveneens uitgerust met een Float Fit systeem, een soort interne kooi die de boel aaneen moet houden tijdens een crash.

Volgens Bell weegt de nieuwe Overdrive 305 gram, heeft ie 19 verluchtingsgaten en voldoet hij uiteraard aan de CE en CPSC veiligheidsnormen.

Beschikbaar vanaf januari 2017 voor om en bij de 100 euro.

Bellhelmets.com