Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Bekijk het Strava jaaroverzicht voor België - Bicycletta

Bekijk het Strava jaaroverzicht voor België

Strava, het sociale netwerk voor sporters, heeft het eindejaarsoverzicht voor België beschikbaar gesteld, wat een uniek inzicht geeft in de gewoonten en trends van Belgische wielrenners, fietsers en hardlopers. Wereldwijd werden er dit jaar gemiddeld 9,6 activiteiten per seconde op Strava gezet (dit waren nog 5,3 activiteiten per seconde in 2015).

Strava’s wereldwijde sportgemeenschap genereerde honderden miljarden gegevens en opgeteld zo’n 60.400 jaar aan opgenomen activiteiten. Strava staat ook bekend om het geven van kudos aan elkaar als blijk van respect voor activiteiten. Over de hele wereld werden er 1,3 miljard kudos gegeven, waarvan 15,3 miljoen kudos in België. Ook werden er veel kiekjes geschoten: in België alleen al werden er 386.000 foto’s gedeeld ten opzichte van 51 miljoen foto’s van over de hele wereld.

Fietsers deelden totaal 161 miljoen ritten in 2016 en een totaal van 5,8 miljard kilometer – bijna genoeg voor een enkeltje Neptunus. Gezamenlijk maakten fietsers op Strava 55 miljard hoogtemeters, wat gelijk staat aan meer dan 8000 reizen uit de kern van de aarde om het oppervlak. Zondag 11 september was de populairste dag om te fietsen.

Fietsers in België

Fietsers in België namen 2,8 miljoen individuele ritten op gedurende het jaar en 143 miljoen kilometer. Zondag 1 mei (Dag van de Arbeid) was dit jaar de populairste dag voor het maken van een fietsrit. Belgische fietsers op Strava kwamen gezamenlijk op een hoogte van wel 752 miljoen meter.

De gemiddelde tijd in het zadel voor mannen en vrouwen was bijna gelijk met 2u 16min voor vrouwen en 2u 25min voor mannen. Vrouwen hadden een gemiddelde snelheid van 22,5 km/u naast mannen met 25,7 km/u. Antwerpen bleek de snelste regio met een gemiddelde snelheid van 25.8 km/u voor mannen en vrouwen gecombineerd. De titel voor de langste gemiddelde rit ging naar Luik met 59,1km; en fietsers maakten er gemiddeld ook de meeste kilometers. Luxemburg was het heuvelachtigste met een gemiddelde klim van 880m per rit. Oost-Vlaanderen blijkt de meest actieve regio met 578.631 ritten. “Drielandenpunt laatste km” (Plombières, Wallonië) was het populairste Strava segment in België met 59.888 individuele pogingen.

Fietsen naar het werk

Een gemiddeld aantal van 13.087 ritten naar werk werden wekelijks gedeeld op Strava in België. Een snel gemiddelde van 24,5 km/u zorgde ervoor dat fietsers op tijd aankwamen, met een gemiddelde afstand van 20,3 kilometer van deur tot deur. Fietsen in de zomermaanden is 119,4% aantrekkelijker dan in de winter.

Enkele Strava-hoogtepunten in 2016:
-Wereldwijd werden er gemiddeld 9,6 activiteiten per seconde op Strava gezet (5,3 activiteiten per seconde in 2015)
-Wereldwijd deelden fietsers totaal 161 miljoen ritten in 2016; België was goed voor 2,8 miljoen
-Wereldwijd werden er 86,7 miljoen hardlooprondjes op Strava gedeeld; België was goed voor 1,2 miljoen
-In België werden elke week 13.087 fietsritten naar werk opgenomen
-Mannen fietsten gemiddeld 60km per rit, vrouwen gemiddeld 50km
-Mannen liepen gemiddeld een tempo van 5:31/km over hun gemiddelde loopafstand van 9,5km
-Vrouwen liepen gemiddeld een tempo van 6:25/km over hun gemiddelde loopafstand van 7,6km

Rinkelt Strava nog geen belletje? Check het hier: https://www.strava.com/

TagsStrava