Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Moederbedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy neemt Pinarello over - Bicycletta

Moederbedrijf Louis Vuitton Moët Hennessy neemt Pinarello over

Nadat eerder al bekend raakte dat fietsenbouwer Pinarello in handen was gevallen van luxeconglomeraat Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH), is nu bevestigd dat LVMH’s nieuwe moederbedrijf L Catterton hoofdaandeelhouder wordt van de Italiaanse Team Sky-leverancier. Oprichter Fausto Pinarello blijft wel aan de slag als CEO en behoudt een klein, maar belangrijk eigenaarspercentage.

Fausto liet via een persbericht het volgende weten: “L Catterton’s ongeëvenaarde ervaring in het opbouwen van leidinggevende merken en hun diepe kennis van de wereldwijde consumentenmarkt maken van hen een ideale partner voor Pinarello. Met L Catterton krijgen we nieuwe groeiperspectieven.” Al liet de CEO ook verstaan dat hij de afkomst van het merk niet wil verloochenen: “We zullen onze roots niet vergeten en ons pad verderzetten door het bouwen van innovatieve kwaliteitsproducten.”

Pinarello plant hun globale presence verder uit te breiden, onder andere door het openen van nieuwe concept stores in de meest prestigieuze steden ter wereld.

De Pinarello Holding bracht tussen 2015 en 2016 zo’n 52 miljoen euro aan inkomsten binnen. Het merk heeft meer dan 50 werknemers en produceert jaarlijks 30.000 fietsen. 4 procent van de inkomsten wordt geïnvesteerd in research & development.

Via BikeBiz.