Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
DWARS DOOR VLAANDEREN IN 2018 OP WOENSDAG VOOR RONDE - Bicycletta

DWARS DOOR VLAANDEREN IN 2018 OP WOENSDAG VOOR RONDE

De Internationale Wielerunie (UCI) maakte afgelopen zomer bekend dat vanaf 2017 Omloop Het Nieuwsblad en Dwars Door Vlaanderen deel zullen uitmaken van de gerenomeerde WorldTour-kalender. Daarmee komt de teller van Flanders Classics op 4 WorldTour  wedstrijden te staan, want naast deze twee nieuwkomers stonden ook al Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen op de WorldTour-kalender.

Het WorldTour-statuut van Omloop Het Nieuwsblad en Dwars Door Vlaanderen is verzekerd tot 2019. In 2017 staat de Omloop, steevast de opener van het Vlaamse wielervoorjaar, ingepland op 25/02. Dwars Door Vlaanderen volgt op 22/03 in de week tussen Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem.

Maar voor 2018 zal de kalender van de voorjaarsklassiekers echter ‘geschud’ worden. De vertrouwde Driedaagse De Panne-Koksijde zal plaats moeten maken voor Dwars door Vlaanderen als de ultieme aanloopkoers voor de Ronde van Vlaanderen. 

Ondanks het protest van de organisatoren van de Driedaagse De Panne-Koksijde zal de driedaagse rittenkoers vanaf 2018 dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe plaats op de wielerkalender.

Met deze aanpassing wil organisator en Flanders Classics baas Wouter Vandenhaute het deelnemersveld van de Ronde enkele dagen eerder ook in Dwars door Vlaanderen aan de start krijgen. “Ik denk dan aan een scenario zoals bij de Waalse klassiekers, waar de Waalse Pijl op woensdag voor Luik-Bastenaken-Luik georganiseerd wordt.” Hij speelt ook met de idee om de afstand van Dwars door Vlaanderen onder de 200 kilometer brengen. “Een kortere koers is een manier om dezelfde renners langer hier te houden in die periode.”

De Wielerbond stelt voor om de E3 Harelbeke met twee dagen te vervroegen, van vrijdag naar de woensdag waar Dwars door Vlaanderen nu nog staat geprogrammeerd, anderhalve week voor de Ronde.

Photo credits: Digital Clickx – Flanders Classics