Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Rapha eert Namibische held van Rio '16 en brengt gelimiteerde outfit uit - Bicycletta

Rapha eert Namibische held van Rio ’16 en brengt gelimiteerde outfit uit

De meest in het oog springende deelnemer van de afgelopen Olympische Spelen in Rio was misschien wel viermalig Namibisch kampioen op de weg, Dan Craven. De renner trok alle aandacht naar zich toe toen hij schijnbaar live tweette vanuit de race (het was natuurlijk diens vriendin, die hij de opdracht had gegeven om vanop zijn account grappige en gevatte tweets over de wedstrijd de wereld in te sturen). De wegrace reed de man met de weelderige gezichtsbeharing niet uit, maar hij mocht tegen alle verwachtingen in wel deelnemen aan de tijdrit. Hij reed die na aanmoedigingen van zijn volgers op Twitter als een baas, zonder TT-fiets of enige aero-elementen (want daar was hij niet op voorzien), en finishte laatste, op ruim een kwartier van winnaar Fabian Cancellara. Toch voerde Craven heel even de rangschikking aan; hij mocht als eerste starten. Maar zijn Olympische spirit droop ervan af, en dat kon het publiek misschien nog wel meer vermaken dan de scherpe tijden van de grote kanonnen.

image

Rapha biedt Craven’s ondertussen legendarische wielertrui nu te koop aan in een gelimiteerde oplage. De 33-jarige renner reed tussen 2009-11 voor Rapha-Condor-Sharp en trok net voor Rio naar zijn vorige kledingsponsor om zijn nationale trui te laten maken. Het resultaat was een in de kleuren van de Namibische vlag gehulde Team Aero Jersey met het gouden zon embleem op de rug. Naast de trui biedt Rapha ook een bijhorend petje aan.

De trui kost 160 euro, terwijl je voor het petje 30 euro neerlegt. Een deel van de opbrengsten wordt geschonken aan de Namibian Cycling Federation.

 

image image image image image
image image image