Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Schipper en Brentjens brengen het mountainbikemerk American Eagle terug - Bicycletta

Schipper en Brentjens brengen het mountainbikemerk American Eagle terug

Henk Schipper en Bart Brentjens brengen het mountainbikemerk American Eagle terug op de markt. De mannen kennen elkaar al een hele tijd omdat ze ploeggenoten waren in de wielerploeg van het Nederlandse leger. Ze delen de liefde voor het mountainbiken. Met American Eagle willen ze dan ook een high-end mountainbike produceren die betrouwbaar, sterk en een ‘winnaar’ is.

Schipper neemt binnen de sales en marketing voor zijn rekening binnen de samenwerking. Hij werkte eerder voor SRAM, Veltec & Ritchey en richtte Fast Forward op, producent van high-end carbonwielen. Daarnaast is hij co-founder van de pro-continentale wielerploeg Roompot-Nederlandse Loterij.

Brentjens wordt verantwoordelijk voor het product management. Als mountainbiker behaalde hij vele successen waaronder de UCI  World Cup in 1994 en het wereldkampioenschap in 1995. In 1996 was hij de eerste Olympische mountainbikekampioen. Al deze wedstrijden reed hij op American Eagle. Sinds 2009 heeft Brentjens zijn eigen internationale mountainbike team. Daarnaast is hij co-commentator voor Redbull TV.

“Voor mij is dit de logische, volgende stap”, aldus Brentjens. “Als rijder en teammanager heb ik in de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan in het ontwikkelen en verbeteren van fietsen. Nu is het tijd om over te schakelen naar de volgende versnelling. American Eagle is zeer vertrouwd voor ons, dus ik ben erg blij om dit prachtige merk nieuw leven in te kunnen blazen.”

American Eagle zal het nieuwe fietsmerk worden voor het CST Brentjens Mountainbike Racing Team.

Photo credits: www.bartbrentjesofficial.com