Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Feesten en fietsen - Bicycletta
spaak-en-spier

Feesten en fietsen

Die energie, dat zou wel op de fiets komen. De kou zou me wel wakker maken en na die eerste koffie zou die lichte hoofdpijn zo weg zijn. Positief denken als die wekker afgaat na een te korte nacht. Veel te laat dat bed in, maar toch net vroeg genoeg om de zondagrit een kans te geven. Maar dat feestje van de avond, en bij verlenging ook een stuk van de nacht, voordien zat toch nog serieus in mijn lijf. Het vijfjarig bestaan van dat andere Gentse wielerploegje, ‘vijf jaar spandex’ zoals ze het zelf plastisch omschreven. Het leverde een café vol Gents wielerschoon, een dj met goeie vibes en een (letterlijk) strak sfeertje op. En neen, dat helpt niet om op tijd naar huis te gaan. Maar het was niet alleen nog eens zo’n feestje zoals er meer zouden moeten zijn, ik had ook wel een feestje nodig om iets uit m’n systeem te krijgen. En daar zijn feestjes goed voor. Maar na zo’n feestje moet je dat ook weer uit je systeem zien te krijgen. Maar bon, het zou wel goed komen, het komt altijd goed eenmaal in dat zadel.

Een B-ritje, dat zou wel gaan. Bij ons ploegje Spaak & Spier zijn er twee niveaus: de A’s, ofte stravasletten zoals sommigen zich wel eens noemen, en de B’s, ofte zij die bij het opdoemen van een brug of vaart niet die ongelooflijke drang tot accelereren krijgen. De A’s die roadrunner-gewijs vooruitzoeven en de B’s die nu toch ook niet echt een bomma-tempo aanhouden. Hoewel, met die elektrische fietsen van tegenwoordig …

Dus, die fiets op. Ai, zware benen. Niet aan denken, dat pedalleert wel los na een tijdje, mezelf oppeppend. Eenmaal aan de frituur – Frituur Meulestede waar we starten (ja die met de beste frietjes dus uit Gent en omstreken, ik kan het niet genoeg herhalen) – was het eerst tijd voor de vraag van de dag ‘Waar rijden we naar toe?’. Brugge (uit te spreken als ‘Bruhhe’) kwam als winnaar uit de bus. Oef, vlak. Maar waar er anders nogal eens opgesplitst durft te worden, zouden we deze keer lekker gezellig allemaal tesaam rijden. Zucht, daar ging m’n plan B. Bon, we begonnen er toch vol goeie moed aan, we waren nu toch al bezig met positief zijn van bij het opstaan. Maar die platte band (oef, neen niet de mijne) na kilometer vijf was toch wel een welkome adempauze. En hoera, de wielergoden waren me gunstig gezind want nog geen twee kilometer verder moest een tweede band eraan geloven. Een derde band was echter teveel van het goeie, en de rit richting Brugge zou zonder verdere tussenstop verder worden gezet.

lekke band vervangen

Maar dan – typisch voor als het kouder wordt, althans zo ervaar ik het – die plotse nood aan een sanitaire stop, want er zat precies toch nog iets teveel vocht van de avond voordien in mijn lijf dat zich hardnekkig een weg naar buiten zocht. En waar mannen zich doodleuk even langs de kant kunnen zetten, hebben wij vrouwen – toch bij broeken met bretellen en zo droeg ik er eentje – al bijna een volledig pashok nodig om al die kledingstukken uit te spelen alvorens de opluchting nabij is. Uitstellen dan maar, totdat je echt aan niks anders meer kan denken en het bijna letterlijk Brugge zien en sterven is. Eenmaal op dat Brugse grondgebied toch maar even die struik opgezocht, terwijl een keffer aan de overkant van de vaart het niet kon nalaten me hardnekkig toe te blaffen. Tot zover m’n ‘ik wil vooral niet opvallen’ plan. Het ging duidelijk niet goed met de plannen die dag. En blijkbaar was ik niet de enige met een (letterlijk) behoefte, ook de Brugse meeuwen hadden, terwijl ik het mijne deed, ook het hunne gedaan op een deel van ons peloton. Daar was ik toch maar mooi aan ontsnapt.

De terugrit is zonder noemenswaardige problemen of obstakels verlopen. Dat feestje was zo goed als kon uit m’n systeem. Voor dat andere zijn misschien nog enkele ritjes extra nodig, maar de zinnen zijn toch maar weer mooi verzet.