Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
De nieuwe machines van ASTANA PRO TEAM: Argon 18 - Bicycletta

De nieuwe machines van ASTANA PRO TEAM: Argon 18

Worldtourformatie Astana heeft op een persconferentie hun nieuwe materiaal voor 2017 gepresenteerd.

De Kazachse formatie van Alexandr Vinokourov houdt in hun outfit vast aan het Kazach-blauw, maar koos daarnaast ook opvallend voor meer zwart en een ‘touch of yellow’.

Ook voor hun fietsenleverancier maakten ze hun nieuwe keuze bekend. Na het vertrek van Specialized zijn ze bij Astana op zoek gegaan naar nieuwe sponsors en stappen ze voor 2017 over op Argon 18.

De Canadese fietsenbouwer Argon 18 maakt kwaliteitsfietsen sinds de jaren ’90. In eerste instantie vooral gericht op de triathlonsport, maar de laatste jaren zie je deze prachtfietsen ook steeds vaker opduiken in het wielerpeloton. Argon 18 is onder meer de fietsenleverancier van het Amerikaanse Continental team JellyBelly en van 2015 tot en met 2016 van het eigen Pro Continentale team BORA-Argon 18 en vanaf 2017 dus ook van Astana.

astana

Credits beelden: BELGA

Argon 18 levert 3 modellen:

Nitrogen Pro: de aërodynamische racer. Het is de grotere broer van de Nitrogen, nog lichter (130 gram) en nog aerodynamischer dankzij het geïntegreerde aero stuur. Verder heeft deze superbike mooie weggewerkte remmen en een aerodynamische zadelpen.
De Gallium Pro moet het waarmaken in het gebergte. Het is een zuivere klimfiets waarvan frame en vork respectievelijk 790 en 350 gram wegen in maat Medium.
Het tijdrijden gebeurt met de E-118 Next. Alle fietsen zijn uitgerust met FSA onderdelen en Vision wielen.