Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Dit moet het spektakel tijdens Gent-Wevelgem opdrijven - Bicycletta

Dit moet het spektakel tijdens Gent-Wevelgem opdrijven

In 2017 hoopt de organisatie van wielerklassieker Gent-Wevelgem het spektakel op te drijven door een aantal halfverharde wegen aan het parcours toe te voegen. Het gaat om drie zogenaamde Plugstreets in en rond Ploegsteert, en dit ter herdenking van de Kerstbestanden van 1914.

Volgens sportief verantwoordelijke Hans De Clerq wordt er in totaal 5,2km offroad gegaan.  De eerste twee stroken zijn licht hellend en bevinden zich in open vlakten waar de wind vrij spel zal hebben. Aan de ingang van de 2de strook ligt het Christmas Truce Monument dat de symboliek van de Kerstbestanden in 1914 weergeeft.

Het is overigens niet de enige koers die een dergelijke ingreep doet, want ook in Dwars door het Hageland passeerde het peloton dit jaar over green roads.

De organisatie presenteert het nieuwe stukje parcours in onderstaande video, voorzien van commentaar van Jens Debusschere, Sep Vanmarcke, Nico Mattan, Johan Musseeuw en Maxime Farazijn.

Gent-Wevelgem wordt volgend jaar gereden op 26 maart 2017.

Bron: De Standaard

image