Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Wielen voor zwaardere renners: Hunt toont de weg - Bicycletta

Wielen voor zwaardere renners: Hunt toont de weg

Toen de Britse wielenfabrikant Hunt een gat in de markt zag voor wielen die voldoen aan de eisen van grotere en zwaardere hardrijders, zat er volgens hen maar één ding op: met een setje naar de kasseistroken van Parijs-Roubaix trekken en gewezen pro-rugbyspeler Will Johnson het testwerk laten doen. Johnson, een boomstronk van zo’n 116 kg en een andere ex-rugby atleet van 125 kg kregen de Race Aero SuperDura wielen – want zo heten deze nieuwe aanwinsten – uiteraard niet stuk, maar het getuigt hoe robuust ze zijn.

hunt-will-johnson

De all season velgen werden behandeld met Hunts sterkste niobium aluminium en zijn 31mm diep en 24mm breed langs de buitenkant. Langs de binnenzijde vormt dat 19 mm. De brede velgen laten dus meer lucht toe, wat één en al voordelig is voor renners die steviger in het vlees zitten. De SuperDura werd aan mekaar gevlochten met brede, stalen J-Bend spaken.

Ook de hubs kregen door Hunt een bodybuilderskuur, maar dat belemmert niet dat de weegschaal slechts 1595 gram aangeeft voor de beide wielen. Wat dat moet kosten? Omgerekend mag u rekenen op zo’n 548 euro. Pre-orderen kan op www.huntbikewheels.com. Leveringen worden verwacht vanaf eind januari.

 hunt-3

hunt-4season-aero hunt-race-aero-superdura-rear-hub-2 hunt-race-aero-superdura-parts hunt-race-aero-superdura-front-hub-2
hunt-2