Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
ZIPP verrast met revolutionaire wielset 454 NSW - Bicycletta
zipp-454-nsw

ZIPP verrast met revolutionaire wielset 454 NSW

Zipp heeft begin november de wielset 454 NSW voorgesteld. Het revolutionaire ontwerp heeft iedereen verrast. De ingenieurs bij ZIPP hebben zich laten inspireren door de natuur. Zo hebben ze gekeken naar de vinnen van haaien en walvissen in de eeuwigdurende zoektocht naar meer aerodynamica en het winnen van de nodige procenten. 

Online was de eerste indruk alvast niet zo positief. Al was het alleen maar omdat de wielen vooralsnog een prijskaartje van 4000 euro hebben gekregen. Daarmee zitten ze qua prijs echt meteen aan de bovenkant van de markt.

Zipp heeft de 454-wielset, naar eigen zeggen, 252 uur getest in de windtunnel. En ze hebben meerdere verschillende prototypes gemaakt voor ze de versie gebouwd hebben die nu op de markt gebracht werd.

Door biomimicry, het kopiëren van de natuur, toe te passen heeft Zipp naar eigen zeggen een weg ingeslagen waarmee ze dankzij de natuur steeds betere producten kunnen maken.

De vinnen van een walvis hebben op de rand een heel grof zaagpatroon waarmee ze efficiënter door het water gaan. Omdat dit na miljoenen jaren evolutie tot stand is gekomen, is het misschien wel de meest efficiënte manier om je voort te bewegen denken ze bij Zipp Wheels.

Het opvallende uiterlijk is niet alleen voor de show. Zipp claimt dat de wielen beter om kunnen gaan met zijwind en dat je tot 5 watt kunt winnen. En dat zou net het verschil kunnen maken tussen net naast of op het podium bij een wedstrijd.

We zijn benieuwd of de andere merken deze evolutie zullen volgen.

zipp-454-nsw