Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Team Sky kiest voor Italiaanse kleding van Castelli - Bicycletta

Team Sky kiest voor Italiaanse kleding van Castelli

Team Sky kiest voor het wielerseizoen 2017 voor een nieuwe kledingsponsor. Castelli vervangt Rapha. Het nieuwe design onlangs voorgesteld en bevat opvallend veel streepjes. Deze strepen staan voor de overwinning die reeds behaald werden in de afgelopen 7 jaar.

Wereldnieuws was het niet meer. Sinds geruime tijd ging het gerucht dat Rapha zou stoppen met de sponsoring van World Tour ploeg Team Sky. Dat ze kiezen voor Castelli is dan ook geen verrassing. De Italiaanse kledingfabrikant staat bekend om zijn klassevolle wielerkledij. De geschiedenis van Castelli gaat

De lijntjes op het shirt hebben een betekenis. De blauwe lijntjes zijn een overwinning in de World Tour, de witte staan voor de andere overwinningen. En de lengte van de streepjes staan voor de lengte van de wedstrijd. Er is duidelijk over nagedacht. De lijnen onder de borststreek zijn de zeges van de renners die in het team van 2017 zitten. Enkel de onderste lijn over de volledige breedte is een eerbetoon aan de Tourzege van Bradley Wiggins in 2012. Andere overwinningen van Team Sky keren terug in de sokken, broek, handschoenen en petjes.

Tijdens de voorstelling van de nieuwe outfit verklaarde teammanager Dave Brailsford: “we wilden een manier vinden om het succes te vieren dat we als ploeg al hebben gekend, maar we wilden onze blik tegelijk ook strak op de toekomst houden. We willen nog altijd een hoop doelen bereiken als ploeg.”

Castelli staat bekend om zijn innovaties. Zo brachten ze enkele jaren terug het waterafstotende Gabba-shirt op de markt. Dave Brailsford noemt Castelli dan ook steevast een innovatiepartner.

team sky en castelli zijn partners in 2017

De streepjes op het shirt staan voor de overwinningen van het team.