Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Je bandenspanning al rijdend aanpassen met Velotto - Bicycletta
Velotto, dat is je bandenspanning al rijdend aanpassen.

Je bandenspanning al rijdend aanpassen met Velotto

Je kent het wel. Je vertrekt voor een rit met de mountainbike en komt er al snel achter dat de banden te hard staan. Een beetje lucht uitlaten en verder. Even later kom je tot het besef dat er net iets te veel lucht uit is en kan je stoppen om bij te pompen. Maar … dat is vanaf nu verleden tijd.

In januari brengt Velotto Bike Parts een systeem op de markt waarbij je tijdens het fietsen de bandenspanning kunt regelen. De Nederlander Kees-Jan Otto is de man achter het bedrijf en zegt dat het eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is.

Als fervent deelnemer aan strandraces bedacht, ontwierp en creëerde hij zelf een systeem om tijdens het fietsen de spanning in zijn banden aan te passen.

Het product werd voorgesteld op Bike Motion. Dankzij de vele positieve reacties, heeft Otto beslist om dit systeem effectief in productie te nemen. Met de knoppen op het stuur kan je lucht uit de band laten stromen om de spanning te laten zakken of vanuit een CO2 patroon dat op het frame gemonteerd zit net een beetje bijpompen.

Het prototype dat Kees-Jan Otto in Utrecht toonde had deze functie nog niet, maar in de productieversie zullen de twee knoppen op de beide stuurhelften van een digitaal display voorzien zijn waarop je de druk in voor- en achterband kunt aflezen. De werking van het systeem is al bij al vrij eenvoudig met een holle fietsnaaf en een slang tussen naaf en velg om de lucht en het CO2 te laten passeren, maar de zaak luchtdicht krijgen én houden was veel minder evident.

Het nieuwe systeem zal vanaf januari verkrijgbaar zijn. Op dit moment is er nog geen prijs bepaald.