Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Je hebt 'pech' en je hebt 'pech pech'! - Bicycletta

Je hebt ‘pech’ en je hebt ‘pech pech’!

Alvorens jullie zich zorgen beginnen maken: neen, de pech heeft niets te maken met de Marmotte rechtstreeks of er is niets waardoor ik hem niet kan rijden.

Ik schrijf deze blog op de terugweg van de Vogezen, waar we dit weekend onze generale repetitie gepland hadden, namelijk het bedwingen van Les Trois Ballons. Ik moet zeggen dat we in de 5 afgelopen maanden op zich wel bespaard zijn gebleven van te veel pech. Naast het probleem met de knie, dat opgelost is geraakt met zooltjes, hebben we geen noemenswaardige dingen meegemaakt, niet gevallen, geen gestolen fiets of iets dergelijks.

Volgens mij is bovenstaande dan ook de reden waarom het lot ons eens dubbel en dik wou terugnemen gedurende dit weekend (Karma’s a bitch of zoiets). Ok, het moet gezegd dat er af en toe wel een bui of onweer voorspeld was, maar dat de regen ons zo ging achtervolgen, daar hadden we echt niet op gerekend. En dan heb ik het nog niet gehad over de mechanische pech die ons groepje geteisterd heeft dit weekend!

Samengevat: zaterdag pas om 10:30 kunnen starten aan de rit, een halfuur moeten schuilen vlak voor Col de Chevrères en dan nog eens een halfuur onder de bomen gestaan op de top van de Chevrères. Op dat moment, kleren doorweekt en bibberend van de kou, is er beslist om onze poging toch maar te staken. Je moet weten dat het reeds de 2de maal is dat we deze toer tot een goed einde proberen brengen. Vorig jaar in augustus was het ons omwille van andere redenen ook niet gegund.

IMG_20160618_120114 IMG_20160619_111155

Maar we zijn geen opgevers, neen! Een kort maar krachtig ritje (80-tal km) op zondagmorgen zou ons weekend wel goed maken. Echter dacht de God van de versnellingen hier ook anders over. Na 25 km kon Jeroen niet meer schakelen en bleek dat zijn versnellingskabel het had begeven. Machteloosheid troef en achtergebleven met een slecht gevoel, terwijl dit juist bevestiging moest geven voor binnen 2 weken.

IMG_20160619_110704 IMG_20160619_083932 IMG_20160619_104547

Toch blijven we positief, geen man overboord, niemand gekwetst en beter nu die kabel af dan binnen 2 weken tijdens de Marmotte, want dat zou pas echt om dood te vallen zijn! Gelukkig hadden we vorig weekend een stevig weekend met 2 ritten in de Ardennen, een goede 260 km en een 4000-tal hoogtemeters.

IMG_20160612_132149 IMG_20160612_113011 IMG_20160611_152552 IMG_20160611_133944 IMG_20160611_130917

Ik heb de laatste 3-tal weken zo wel wat het gevoel dat ik niet meer vooruit ga, geen echte progressie meer maak. Mijn benen lijken standaard wat vermoeider dan voorheen. Verwacht ik nu wat te veel van mijn lichaam? Of slaap ik wat te weinig? Het is een cliché, maar de laatste loodjes wegen precies toch wel echt het zwaarste. Gelukkig staan we vlak voor de eindmeet. Nog 1 week goed doortrainen en dan zijn we weg. In de dagen voor de Marmotte zijn we reeds op onze bestemming en staat er vooral veel rust op het programma. Het zal me wel goed doen, denk ik.

Laten we hopen dat we nu voor even van die Pech Pech af zijn tot na La Marmotte. Daarna mag Murphy me komen lastigvallen wanneer hij maar wil! Volgende week bericht ik jullie vanuit de Franse Alpen!