Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Camping 'Domaine des Bans' in Corcieux (Vacansoleil) - Bicycletta

Camping ‘Domaine des Bans’ in Corcieux (Vacansoleil)

Met nog enkele fietsreizen in het verschiet, was ik op zoek naar een mooie uitvalsbasis om klimtrainingen uit te voeren. Een verlengd weekend van vier dagen vakantie leent er zich toe dat er al eens wat verder kan gereden worden met de wagen dan de Belgische Ardennen.

Omdat ik niet alleen ging, was verblijf belangrijk. Terwijl ik op fietstocht ben, wou ik ook dat mijn vrouw en kinderen (van 5 en 7 jaar oud) ook een mooie tijd zouden hebben. Op 450 km van Brussel ligt Corcieux, een lieflijk dorpje in de groene Vogezen én daar hebben ze een mooie camping, le Domaine des Bans. Niet onbelangrijk: de Vogezen zijn gemakkelijk bereikbaar via autosnelwegen zonder dat er péage moet betaald worden.

Op donderdagnamiddag kwamen we aan in Frankrijk. Aan de receptie werden we zeer vriendelijk onthaald, kregen we de nodige uitleg over onze stacaravan en de mogelijkheden op het domein. Dat de wagen geparkeerd kon worden aan het verblijf was een pluspunt, want met een volgeladen bagageruimte en dakkoffer is ver stappen niet aan de orde.

Wagen voor stacaravan in Frankrijk Vacansoleil denkt ook aan de kinderen in Frankrijk

Op het domein mag er niet snel gereden worden, en dat is maar goed ook. De camping moet een paradijs blijven voor kinderen. Eens aangekomen, viel het ons op dat het terras afgesloten was met een houten omheining. Zo kon onze beagle vrij rondlopen, zonder te ontsnappen. De stacaravan was zeer netjes en alle benodigde materialen waren aanwezig. Het assortiment keukengerei is vrij basic, maar voldoende om op een normale manier eten op tafel te toveren.

Vrijdag en zaterdag had ik voor mezelf enkele zware maar prachtige ritten uitgestippeld over enkele cols waaronder  Col de la Schlucht, le Hohneck, le Markstein, Col d’Oderen, Grand Ballon en Col du Bonhomme. En na de inspanning is het tijd voor onspanning. Mijn vrouw reserveerde donderdagavond een barbecue en vrijdagmiddag stond hij reeds klaar op ons terras. Van service gesproken! Niets plezanter dan bij een ondergaande zon te barbecuen en te genieten van een glaasje wijn.

In de stacaravans rondom ons logeerden fietsers, motards, jonge gezinnen, oudere mensen. Het is duidelijk een domein dat vele mensen aantrekt. En terecht. De omgeving is prachtig en de ontvangst hartelijk. Het viel ons ook op dat, ondanks er vrij veel volk aanwezig was, het ’s nachts heel stil is. De nachtrust was dus gegarandeerd.

Klimmen in de Vogezen met de fiets Fietsen op Col de la Schlucht

Terwijl ik mij kon uitleven op de fiets, gingen de kindjes zwemmen, speelden ze in het meer of beklommen ze de speeltoestellen die op verschillende plaatsen aanwezig waren in op het domein.

Zaterdagavond trokken we naar Gérardmer. Een mooi stadje op ongeveer tien kilometer van Corcieux. Op het meer kan je met een plezierboot varen, maar ook zelf watertrappelen. Wie een hapje wil eten, heeft meer dan keuze genoeg. Er is echt voor elk wat wils. Zelfs de shoppers komen aan hun trekken. Ook parkeren kan vlot.

Op zondagochtend werd het tijd om in te pakken, de stacaravan netjes te reinigen en huiswaarts te keren. We konden terugkijken op een ontspannen lang weekend. In de toekomst zullen we ongetwijfeld nog campings uitzoeken via Vacansoleil.