Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
De conclusie na de hoogtestage - Bicycletta

De conclusie na de hoogtestage

Sorry dat ik jullie een week in de steek heb gelaten, maar het was tijd om de vorm eens te gaan testen op enkele kleine colletjes in de Vogezen. We zijn nu een goeie 7 weken verwijderd van dat grootse doel en deze week tevens 3 maand ver in onze voorbereiding. Komende donderdag laat ik een nieuwe inspanningstest doen om te kijken waar ik sta en om te zien of ik vooruit ben gegaan, maar ik wou toch voor mezelf al eens kijken hoe het met het vormpeil is gesteld.

En waar kan je dat beter doen dan in de Vogezen? Op slechts 500 km van hier vind je daar toch al wat colletjes met betekenis, denk maar aan de Planche des Belles Filles of de Grand en Petit Ballon. We waren ook duidelijk niet de enige Belgen die hun klimtechnieken hebben geoefend in de Vogezen het voorbije weekend. Vlaams was de meest gesproken taal op de colletjes (zeg ik met enige trots!).

Ons programma zag er alsvolgt uit:

Woensdag: ritje op het gemak van 31 km met een 700 tal hoogtemeters

IMG_20160504_154102

Donderdag: de “koninginnenrit” van 100 km met 2500 hoogtemeters, waarin we oa de Col de La Schlucht, Petit Ballon en de Platzerwasel beklommen

IMG_20160505_121822 IMG_20160505_135132

Vrijdag: losrijden op de Col de Grosse Pierre

IMG_20160506_124734

Zaterdag: nog eens goed afzien gedurende 85 km met 2000 hoogtemeters, met als hoogtepunt de Planche des Belles Filles.

IMG_20160507_143840

Ik moet waarschijnlijk niet zeggen dat ik mijn peren wel heb gezien, maar, ik voelde me goed! Vooral tijdens onze koninginnenrit bleek dat ik op het einde wel nog wat over had en ik heb ook gemerkt dat ik aan een vrij lage hartslag een beklimming kan doen, wat vooral in het begin van de Marmotte nodig zal zijn. Met nog 7 weken te gaan, hebben deze laatste ritten me toch wel wat gerustgesteld. Ik begin eigenlijk wel te geloven in mijn kansen!

Ik hou jullie alleszins op de hoogte over de nieuwe testresultaten. Ik ben zo benieuwd! Verder zit ik volgend weekend in Luxemburg, waar mijn benen Tilff-Bastogne-Tilff voorgeschoteld krijgen. 150 km met 2800 hoogtemeters in onze mooie Ardennen, alweer een goede oefening.

Belangrijkste conclusie deze week: WE ZIJN GOED BEZIG!