Gedaan met spelen!

Niet dat we echt gespeeld hebben de laatste weken, maar vanaf nu beginnen we de hoogtemeters echt op te stapelen. In plaats van de rollen met een paar centimeter te verhogen, pak ik mijn stalen ros nu liefst mee naar buiten, zeker nu het al wat langer klaar blijft. Voor een training bergop, koos ik maandag voor de Berendries, in de hoop dat deze lang genoeg was om mijn blokjes af te werken. Dat bleek ijdele hoop te zijn. Ik moest 3 min in hartslagzone 150 – 165 en direct daarna 2 min voluit. Ik was steeds bijna boven na die 3 min, waardoor ik de zijbaantjes moest gaan opzoeken om toch die 2 min door te gaan. Maar ik kan het je zweren, 2 min voluit lijkt een eeuwigheid! Met het snot uit de neus en de mogelijkheid niet hebben om je neus af te kuisen … Niet zo galant als vrouw, maar ok.

Met die blokjestrainingen wordt het ook wat moeilijker om de trainingen te onthouden, dus maak ik nu telkens een klein briefje op om te spieken. Tegen het einde van de training is het meestal onleesbaar door al het zweet, maar ik denk dat de trainer fier op mij mag zijn, zo een goede leerling.

IMG_20160421_170025

Verder reden we deze week zaterdag de Safety Joggers Classic, 150 km met 1600 hoogtemeters, heel veel wind en Waalse wegen die voor geen meter bollen. Aangezien we maar met 2 waren, konden we geen seconde op ons gemak zitten. AF-GE-ZIEN! De warme douche en de gratis Ename achteraf  waren goud waard.

IMG_20160423_143754 IMG_20160423_151903

De komende weken staan verder nog een “hoogtestage” in de Vogezen, Tilff-Bastogne-Tilff, La Chouffe Classic en de Tour de Namur op de planning. Laat ons hopen dat we daarna de hoogtemeters toch al een beetje gewoon zijn.

Jullie kunnen niet geloven hoe hard ik begin uit te kijken naar die fameuze 2de juli! Ik hoop als 2de runner-up van Miss Flandrienne (ik ben de rechtse op de foto) die plus 5000 hoogtemeters te bedwingen. Het zal op sportief vlak mijn grootste verwezenlijking zijn in mijn 27-jarige bestaan. Een kaarsje branden voor mij mag altijd!

IMG-20160423-WA000