Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Bianchi Trofee: Openingsclassic - Bicycletta
openingsclassic Bianchi Trofee

Bianchi Trofee: Openingsclassic

Het was vroeg deze ochtend. Ik wou ten laatste om 8u bij Bouwmaterialen De Marie in Ternat zijn. Want daar was de start van de tweede rit van de Bianchi Trofee. Lange mouwen en beenstukken moesten voldoende zijn om het koude ochtendgloren te trotseren. Maar dat pakte anders uit. Het was echt heel fris, ongeveer 1,5°C. Gelukkig brak het, zij het een flauw, zonnetje door.

Vanuit de ideale startlocatie, die heel ruim is, vertrok ik in alle vroegte richting Eizeringen, om zo door te steken richting Gooik en Kester. Via heel rustige baantjes reden we richting taalgrens. Eens Herne voorbij lonkt Enghien, een klein provinciestadje in Henegouwen. We reden er niet door maar zagen in de verte wel de Sint-Niklaaskerk opdoemen, die trouwens sinds 1947 een beschermd monument is.

Via een brug reden we de E429 over en dan weet elke fietser uit de streek dat we in het Pays des Collines zijn. Via kleine dorpjes zoals Labliau, Steenkerque en Hoves doorkruisen we Wallonië. De organisatie heeft voor verkeersarme wegen gekozen die weliswaar constant ‘op en af’ gaan. Het is dus regelmatig klimmen geblazen, terwijl er genoten wordt van een prachtig landschap.

Eens we na 45 kilometer opnieuw gedraaid zijn, zetten we via Petit-Enghien koers naar Heikruis. Na 55 kilometer krijgen we een bevoorrading voorgeschoteld die een Bianchi Trofee-rit absoluut waard is. Opnieuw is de bevoorrading genoeg afgeschermd van de openbare weg, zodat er geen gevaar is voor de fietsers of passerende automobilisten. Toch ook belangrijk.

Bianchi Trofee bevoorrading in Heikruis

Nog 25 kilometer en het Pajottenland blijft glooiend. Via Pepingen, Elingen en Lennik passeren we in Sint-Martens-Bodegem. Een tweetal kilometer later finishen we bij De Marie. Voldoen van een prachtige rit, geniet ik nog even na met een Ice-Tea. Voor €4 is dit drankje er inbegrepen, alsook een onberispelijke uitpeiling van het parcours en een uitgebreide bevoorrading. Waar krijg je nog zoveel waar voor je geld? Tot volgende week.

Bianchi Trofee van Bodegem Sportief