windtunnel in beringen

Vlaanderen, het middelpunt van de wielerwereld!

Het afgelopen weekend stond het wielrennen toch wel centraal. En dan heb ik het niet over mijn trainingen, maar over de evenementen die ik heb bijgewoond.

Vrijdagavond was ik één van de gelukkigen om de officiële opening van de nieuwe windtunnel in België mee te maken. Helemaal aan de andere kant van Vlaanderen (vanuit mijn standpunt toch) werd in Beringen de windtunnel voorgesteld en ingehuldigd door niet minder dan Tim Wellens (en enkele politici). Deze windtunnel werd mogelijk gemaakt door Flanders Bike Valley, een cluster en netwerk rond de wielerindustrie.

IMG_20160401_150648  IMG_20160401_151927

IMG_20160401_162331  

Samengevat: indrukwekkend ! En het leuke eraan is dat iedereen die dat wil hier gebruik kan van maken. Je kan dus zelfs als recreant een meting laten uitvoeren in de windtunnel. Ik heb het alleszins op mijn wenslijstje toegevoegd. Voor wie meer wil lezen hierover, klik hier (of voor een filmpje hier) .

Wat ook op mijn lijstje stond en wat ik zondag heb verwezenlijkt: de profs van dichtbij bewonderen tijdens de Ronde van Vlaanderen. We hebben ons op de Berendries aan de Stappers Alm (zeer leuk fietscafé!) genesteld  om zowel voor de 100 fans van de Ronde, als voor de vrouwen en de profs te supporteren. Ze passeerden zo dichtbij, ik kon ze bijna ruiken. Wat een sfeer! Een waar volksfeest was het. En wat een koers natuurlijk! Sagan lijkt wel bovenmenselijk, wat een rockster!

P1000788 P1000794

Natuurlijk heb ik zelf ook wat gefietst deze week. Het was een rustweek, wat na 7 weken opbouwen eens niet slecht was. Nog steeds 9 uur getraind, maar voornamelijk in de lage hartslagzones gereden en dat heeft me echt deugd gedaan. Ik had laatst mijn bloed laten controleren en daaruit bleek dat ik een vrij hoge CK-waarde had. Ik had een waarde van 160 terwijl 170 de maximale normaalwaarde is. De CK-waarde geeft eigenlijk de hoeveelheid van het enzym creatinekinase in het bloed weer. Dit enzym duidt dan weer op spierafbraak. Te hoge waarden wijzen dus op te weinig recuperatie en/of te intensieve trainingen. Ik vrees dat het bij mij vooral te weinig recuperatie is en daar heb ik nu dus op gewerkt. Je kan niet zeggen dat ik niet steeds de daad bij het woord voeg!

Volgende week bouwen we dus verder op, met zaterdag een zoektocht naar hoogtemeters en zondag de eerste Bianchi rit. Hopelijk laten de weergoden ons niet te veel in de steek.