Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Een weg met ups en downs - Bicycletta
de weg naar la marmotte

Een weg met ups en downs

Ken je het, die dagen dat je wel op wolkjes lijkt te fietsen, dat niemand je uit het wiel rijdt en jij op het einde van de rit je hoofd nog eens draait en de remmen dichtknijpt om je vrienden niet te veel de grond in te duwen. Verzuring staat op die dagen niet in het woordenboek en na 100 km heb je het gevoel dat je er nog 100 rollercoasterkan rijden.

En dan zijn er van die dagen dat je benen wel 100 kilogram lijken te wegen, alles pijn doet, je bij het schakelen op dat ene steilste punt van de helling je ketting ernaast legt en je geluk hebt dat je je voet nog op tijd uit het klikpedaal kan halen. Elke kilometer is er een te veel en de rit lijkt eeuwen te duren.

Het verschil tussen vorige week zaterdag (Dwars door Vlaanderen) en deze zondag (de Ename Classic, op eigen houtje) kon niet groter zijn! Ik was zo blij vorige week, het ging zo goed. Die 5 weken hard trainen en de saaiheid van op de rollen te fietsen leken op te brengen. Maar, er is alweer gebleken dat je niet te snel mag juichen. Die zesde trainingsweek was er eentje van records: een record aantal uren op de fiets (tot nu toe) met bijna 13u, maar vooral een mentaal dieptepunt.

Dat mentale is toch zo belangrijk! Ik kan zo teleurgesteld zijn in mijn lichaam als het niet doet wat ik wil. Na een mindere prestatie is het ook nog zo moeilijk “terug in het zadel te kruipen”. Maar dan is er het vriendje, die alles wat beter relativeert en me vraagt, kijk eens naar je resultaat van vorige week en deze week, wat zie je dan?

za 12/03: 117 km aan 23.5 km/u gemiddeld en 1160 hoogtemeters. Gemiddelde hartslag 153, vaak in groep gereden

zo 20/03: 113 km aan 23.3 km/u gemiddeld en 1151 hoogtemeters. Gemiddelde hartslag 140, altijd met 2 gereden

IMG_20160306_103504__1__325

Ha, misschien toch niet zo slecht dan …  de zin om mijn metalen ros terug te bestijgen begint vanuit mijn teentjes opnieuw naar boven te kruipen. Vandaag een dagje rust, want ook dat is belangrijk. Morgen vliegen we er terug in! Het mentale gedeelte zal ik misschien toch nog wat beter onder de knie moeten krijgen, want ik heb zo het idee dat mijn mentale toestand ook een paar keer zal veranderen tijdens de Marmotte zelf.

En als je een niet zo leuk vriendje/vriendinnetje hebt, dan kan je misschien doen wat ik zondag ook geprobeerd heb, die wielerrit afsluiten met een lekker, eventueel bijpassend, wielerbiertje (onze Ename was spijtig genoeg op). Dat kan ook helpen om even alles te vergeten.

IMG_20160320_191620