Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Het wat syndroom?! - Bicycletta
omloop van vlaanderen

Het wat syndroom?!

Weer een weekje verder, of beter, een weekje dichter bij mijn ultieme doel. Weer wat kilometers meer in de beentjes (opnieuw een 10-tal uur gereden), weer een broek meer die begint te spannen rond de bovenbenen (straks kan ik alleen nog van die losse broeken dragen).

Zoals vorige week aangehaald, zat ik dus de voorbije week enkele dagen in Parijs. Het is niet eenvoudig de benodigde tijd voor het fietsen te combineren met lange dagen rechtstaan en ronddartelen op de beurs, zo een zware benen! Om mijn trainingen toch te kunnen volbrengen, ben ik zelfs bij het ochtendgloren (lees: om 6u) opgestaan om toch nog te fietsen voor ik naar de beurs vertrok. Ja, wat kan ik zeggen. Ik heb karakter. Maar eerlijk gezegd, ligt het vooral aan het feit dat ik een doorzetter ben en ik mijn persoonlijke coach wil bewijzen dat ik mijn best doe. Voor mij is die controle toch wel een extra motivatie, dus zeker een aanrader als je dergelijk doel voor ogen hebt!

Naast de week in Parijs was het een héérlijk weekend! Hebben jullie ook zo genoten van de zon? Mijn gezicht was zelfs lichtjes verbrand. Bij een lentezonnetje smelt de pijn aan de poep of aan de knie als sneeuw voor de zon. We hebben een eerste tripje met de Rimor gedaan. Gewoon naar de Watersportbaan in Gent gereden (jawel, zo een goede 30 km van bij ons thuis), vanwaar we zowel zaterdag als zondag vertrokken zijn voor onze ritjes. Zaterdag stond de Omloop van Vlaanderen op het programma. Kort samengevat: “Wat een volk!” De inschrijving duurde een half uur (voorinschrijven is de boodschap) en de bevoorradingen waren een overrompeling!

IMG_20160312_133002

Ik heb echt het idee dat er dubbel zoveel mensen fietsen ten opzichte van vorig jaar en ook voor de langere afstanden kiezen. Vorig jaar reden we na een splitsing tussen de kleinere en grotere afstand vaak alleen, nu was dat zeker niet het geval. En vrouwen aan de top hoor, ook daar is er zo een enorm verschil ten opzichte vorig jaar. Hoera voor de wielervrouwen!

Zondag stond losrijden op de planning en heb ik me netjes in het wiel van mijn schatje genesteld. Ik mag toch ook eens profiteren van het vrouw zijn zeker.

IMG_20160313_133509 IMG_20160313_122924

Je hebt het hierboven waarschijnlijk wel gelezen, of het is je niet opgevallen, maar de pijn in de knie is toch nog steeds aanwezig. Wel in mindere mate, dus die plaatjes in mijn schoen doen wel wat hun werk. Echter weet ik ondertussen alweer wat meer over de knie en zijn anatomie. Ik ben namelijk naar de orthopedist gegaan om toch zeker te zijn dat ik mijn knie niet stilaan kapot aan het maken ben. Wat blijkt nu, ik heb een aangeboren restje weefsel zitten in mijn knie (Plica-syndroom), die wrijving ondervindt bij veel omwentelingen en daarbij dus overbelast raakt. Vandaar mijn pijn. Ik heb wat research gedaan en als je hier klikt kan je nog wat andere verklaringen vinden voor last aan de knie. Een MR heeft aangetoond dat het bij mij dat onnodig stukje weefsel is.

Operatie kan, maar dan is La Marmotte geen optie. Kan ik het erger maken? Neen. Dus kies ik ervoor om nog een aantal weken af te zien, zoveel omwentelingen ga ik bergop toch niet maken… Daarna zien we dan wel verder. Een berekend risico noemen we dat, maar ik geef mijn doel niet op!