Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Wielerbieren vallen in de smaak - Bicycletta
cyclist-wielerbier

Wielerbieren vallen in de smaak

Het wielerseizoen is begonnen in Vlaanderen. Een nieuwe trend sinds vorig jaar, zijn de wielerbieren. Nadat Kwaremont in de markt werd gezet volgen nu ook Cyclist en 1000KM. Cyclist wordt gebrouwen in Keerbergen en 1000KM zag het levenslicht in Kapelle-op-den-bos.

In een vergelijkende test tussen twaalf geselecteerde wielerbieren gooide vooral Cyclist hoge ogen. “Het werd verkozen tot beste blond wielerbier en tweede beste bier overall”, zegt Bruno Steurs van Cyclist. “Wij hopen door te groeien en een vaste waarde te worden.” Dat is inderdaad geen evidentie. Om het succes van het nog jonge Kwaremont-bier te evenaren is een heuse marketingmachine nodig.

Cyclist is een idee van en voor Hopperdehop uit Keerbergen en wordt gebrouwen door Boelens in Belsele. De naam verwijst naar de oudere benaming voor een wielrenner. Op het etiket staat een coureur in een wiel met spaken. Cyclist is blond bier met een alcoholgehalte van 6,5 procent.

Volgens kenners is het bier een ware “smaakbom”. “Het bier heeft een fruitig aroma, dat later exotisch wordt terwijl het bitter zich opbouwt”, zei de jury die de test deed.

Het goudkleurige 1000 KM wordt gebrouwen door Den Triest, een microbrouwerij uit Kapelle-op-den-Bos. Het bier wordt verkocht ten voordele van de actie ‘1.000 kilometer voor Kom op tegen kanker’.