Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Morgen op Canvas: S V E N, het laatste jaar - Bicycletta
S V E N, het laatste jaar

Morgen op Canvas: S V E N, het laatste jaar

De documentairefilm “S V E N, het laatste jaar”, over de glansrijke carrière van Sven Nys ging deze week in première. Morgen, 7 maart, kan u hem bekijken op Canvas

Weinig sportlui die zo lang hun favoriete sport beoefenen, en nog minder die zo lang op het hoogste niveau blijven presteren. Sven Nys verzamelde 9 driekleuren en 2 regenboogtruien in het veldrijden, 5 tricolores in de mountainbikediscipline en een enorme, loyale fanbasis sinds zijn intrede bij de elites. De “Kannibaal van Baal” was jaren dé te kloppen man en kon de jonge knapen in zijn laatste seizoen nog steeds doen zweten.

Canvas, De Mensen & Gardner and Domm maakten een documentaire over het laatste jaar in de carrière van Nys. Regisseur Jan Vandermotte volgde Sven op al zijn trainingen, stages en wedstrijden, van 13 april 2015, tot zijn laatste WK, op 31 januari 2016. Een portret dat een kampioen in al zijn facetten toont en laat zien dat er meer aan is dan even door het slijk ploeteren.

Maandag 7 en 14 maart te zien op Canvas om 21u05 (tweedelig), in de bioscoop tot 15 maart (als docufilm) en op canvas.be

Canvas – SVEN, het laatste jaar