Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Wie is Kim Aerts? - Bicycletta

Wie is Kim Aerts?

Beste lezers

Zal ik me eerst even voorstellen?

Ik ben Kim, 26 jaar jong, woonachtig te Heldergem (Haaltert). Oorspronkelijk ben ik een voetballerke, heb 16 jaar gevoetbald bij o.a. Liedekerke, Eendracht Aalst en Anderlecht.  Hoe ik bij het fietsen gekomen ben? Dat is een goede vraag. Vroeger ging ik veel met de fiets op weg, maar dat was puur om van punt A naar punt B te geraken. Tegen mijn 18de was ik het fietsen zelfs beu, wat verlangde ik naar een auto! Mensen die fietsen voor hun plezier, pfff waarom zou je dat doen??

Maar dan, 4 jaar geleden kocht ik mijn eerste koersfietsje, beetje in een opwelling, denk ik. De eerste rit die ik daarmee deed was de Boerenkrijgroute, 45 km op een uur of 2 in het Pajottenland, ik was KAPOT als ik thuiskwam! Precies toch niet zo simpel dat fietsen. Had ik een miskoop begaan?

Zeker niet, bleek wat later. Na een paar keer fietsen met de kameraden, begon de goesting er toch echt in te komen. Je moet weten, ik ben een bijterke, meefietsen met de jongens én meekunnen, was al een doel op zich. De eerste keer De Onkerzele en De Muur in Geraardsbergen (zonder afstappen weliswaar!), de eerste Bianchi Trofee ritten met een Affligem als beloning, allemaal de max en smakend naar meer.

In 2013 trokken we naar de Vogezen, waar ik mijn eerste col(letje) reed, de Hohneck, 701 hoogtemeters, 17,3 km lang. Wat was ik overmand door emotie als ik bovenkwam. Die voldoening wou ik nog beleven!

1 2

Sindsdien reed ik nogmaals in de Vogezen rond en overwon onder andere Col de la Grosse Pierre en de Grand Ballon. Ideaal om te trainen trouwens, die Vogezen. Slechts 5 uur rijden met de mogelijkheid toch al wat hoogtemeters te doen.

Tijdens onze eerste grote fietsreis in 2014 reden we de Jaizkibel, de Aspin en de Tourmalet naar boven. De Tourmalet met zijn 1404 hoogtemeters op 19 km staat in mijn geheugen gegrifd. De eerste grote col, de onzekerheid of ik het wel zou halen. Gebleten als een klein kind heb ik gedaan als ik bovenkwam.

3 4

En dan, vorig jaar, een nieuwe uitdaging, de Passo dello Stelvio, via Prato. 24,3 km, 1808 hoogtemeters, 48 haarspeldbochten. Fantastische berg, heerlijke uitzichten, een echte aanrader!

6

Zoals je ziet, elk jaar een beetje meer. Maar nu gaan we van een beetje naar VEEL meer: HET doel voor 2016, La Marmotte, 174 km met meer dan 5000 hoogtemeters. Vanaf nu heb ik exact nog 145 dagen om me klaar te stomen voor deze uitdaging. Een persoonlijk trainingsschema volgen, letten op de voeding, gespaard blijven van blessures zullen me hopelijk leiden tot de top van Alpe D’Huez op 2 juli na een aantal uur afgezien te hebben.

Elke week zal ik jullie wat meer inzicht geven op de trainingen die ik heb vervolledigd, de ritten die ik heb gereden en natuurlijk, ik blijf een vrouw, het gevoel dat ermee gepaard gaat. Volgende week: de eerste trainingen van mijn gepersonaliseerd schema en hoe ik deze in godsnaam moet combineren met mijn werk (druk druk druk!).

Welkom bij mijn Fietsblog “De weg naar La Marmotte”.