Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Schijfremmen maken hun intrede in het peloton - Bicycletta
roompot isaac disc brakes

Schijfremmen maken hun intrede in het peloton

Schijfremmen zijn bij de mountainbikers onder ons al lang ingeburgerd, maar voor wielrenners op de weg is dit een recente evolutie

Afgelopen seizoen gaf de UCI al de toelating met schijfremmen te rijden in plaats van conventionele blokjes. Een beslissing die weinig renners deed veranderen. Bernhard Eisel, toen bij Team Sky, testte ze afgelopen seizoen wel al uit.

De UCI verlengde de testperiode naar dit seizoen en langzaamaan wagen sommige renners zich er al aan. Volledige teams met schijven kwamen tot voor kort niet voor, maar Team Roompot waagt toch de sprong en zal ze gebruiken in de Eneco Tour. Maurits Lammertink tweette alvast deze foto van zijn Isaac:

Chris Froome, Team Sky, is geen fan van de verandering. In een interview met La Gazetta dello Sport zegt hij dan wel al met schijven te rijden op de mountainbike, in het peloton vreest hij echter dat de mix tussen blokjes en schijven gevaar zal opleveren. Daarom pleit hij ervoor slechts één soort remsysteem toe te laten.