Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Kurt Searvogel verbreekt wereldjaarrecord fietsen - Bicycletta

Kurt Searvogel verbreekt wereldjaarrecord fietsen

Kurt Searvogel heeft het record van de Brit Tommy Godwin na 76 jaar verbroken

De Amerikaan Kurt Searvogel is niet vies van een lang tochtje fietsen: op zijn palmares kan hij de 12 uur van Texas 2014 schrijven en de 12 uur van Sebring 2012, waar hij ook al een record brak met 436 kilometer. Wat zijn prestaties nog specialer maakt is zijn leeftijd van 50+. Het is dan ook geen verrassing dat Kurt zich bij de allerbeste Amerikaanse triathleten in zijn leeftijdscategorie van 50-59 mag rekenen.

searvogel

“Tarzan” begon zijn uitdaging op 10 januari afgelopen jaar en reed het grootste deel van zijn tocht in Florida, afwisselend op verschillende fietsen. Met een gemiddelde van 335 kilometer per dag klopt hij het record van de Brit Tommy Godwin uit 1939 met een verschil van 1756 kilometer, in totaal 122561 kilometer. Godwins record blijft eveneens legendarisch, gezien het materiaal waar hij het moest mee doen, maar reed het record wel op zijn 27e.

Wie een blik wil werpen op Kurts gedetailleerde prestaties kan zijn Stravaprofiel bekijken: Kurt Searvogel op Strava