Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Claude Criquielion krijgt eigen bocht op Muur van Hoei - Bicycletta

Claude Criquielion krijgt eigen bocht op Muur van Hoei

Op de Muur van Hoei werd vandaag een bocht genoemd naar Claude Criquielion, de voormalige wereldkampioen op de weg, stierf in februari op amper 58-jarige leeftijd  aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Christophe Collignon, schepen van Sport in de Waalse stad, benadrukte dinsdag dat het belangrijk is voor de stad Hoei om een “groots kampioen” zoals Criquielion te eren. De ‘bocht Claudy Criquielion’ ligt op de plaats waar de ex-wereldkampioen in 1989 de Nederlander Steven Rooks achter zich liet, om zo de Waalse Pijl voor de tweede keer in zijn carrière te winnen. Er werd vandaag eveneens een monument onthuld ter nagedachtenis van de betreurde wielrenner.

Zijn weduwe Linda, zijn drie kinderen en kleinzoon woonden de plechtigheid bij, net als ASO-voorzitter Jean-Etienne Amaury en Tourbaas Christian Prudhomme.

Foto: TDW Sports