De Vlaeminck Magliamo

Kerstcadeautip: vintage koerstrui van Magliamo

Magliamo biedt een nieuw gamma vintage koerstruien aan, geproduceerd met de beste Italiaanse merino wollen, en ontwikkeld en gefabriceerd in Europa. Magliamo wil een alternatief bieden voor de, massaal in Azië geproduceerde, polyester ‘vintage stijl’ truien die momenteel de markt domineren.

Magliamo werd opgericht in 2014 door Diederik Degryse wielerliefhebber en gepassionneerd door vintage racefietsen, in samenwerking met Dagmara Stephan (Master in Fine Arts in Textile design, Konstfack, Zweden), gespecialiseerd in hand-breiwerk en nieuwe brei-technologieëen.

Het Magliamo project wil terug de sfeer oproepen van de wielerkoersen van de jaren 60-70, door de specifieke wollen koerstruien nieuw leven in te roepen.

Tot op heden associëren we nog steeds de grootste wielerhelden (Coppi, Anquetil, Merckx, Gimondi, Maertens, De Vlaeminck, Hinault, Moser…) en hun legendarische prestaties met hun kenmerkende handgemaakte wollen truien. Magliamo brengt hulde aan dit gouden tijdperk van het wielrennen.

Meer info op www.magliamo.be