Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Fiets.tv: stuntheld van het downhill Steve Peat maakt afscheidsvideo 'Cheers' - Bicycletta

Fiets.tv: stuntheld van het downhill Steve Peat maakt afscheidsvideo ‘Cheers’

Steve Peat mocht in 2015 reeds 41 kaarsjes uitblazen. De Britse stuntheld van het downhill – in 2009 wereldkampioen in het Australische Canberra – heeft intussen de knoop doorgehakt: hij wil nog één wereldbekerseizoen afhaspelen alvorens de fiets aan de haak te hangen. In 2009 werd hij wereldkampioen.

Zijn afscheidsvideo ‘Cheers’ heeft hij in ieder geval al klaar en die werd opgenomen op de hobbelige paden van De Lofoten, een pittoreske eilandengroep voor de kust van Noorwegen.”Downhill is de zwaarste, maar ook meest dankbare tak van het mountainbiken. Ik heb 25 jaar geleefd voor de raceweekends, heb de wereld rondgereisd om nieuwe trajecten te ontdekken, mocht nieuwe mensen onmoeten en kreeg de kans om de klok te verslaan op de meest uiteenlopende parcoursen. Op het hoogste niveau kunnen strijden, heeft hij mij alles gegeven maar ook veel ontnomen”, aldus Peat.

‘Peaty’ wil echter nog één keer schitteren: “Volgend jaar werk ik mijn laatste wereldbekerseizoen af. Daarna zullen mijn prioriteiten veranderen, maar het plezier en avontuur dat de fiets mij schenkt, zal nooit verdwijnen. Mijn mountainbike heeft mij gered van de donkere zijde van het leven. Bedankt voor alles!”

Geniet vooral van de adembenemende video.