Scott Genius Plus levert extra grip

In de wereld van het mountainbiken is stilstaan niet aan de orde. Dag in, dag uit wordt er gewerkt aan innovaties die zorgen dat het mountainbiken nog meer plezier oplevert. De maten van de wielen en de banden zijn tot op vandaag onderwerp van gesprek. Scott lanceert wielen die naast de fatbike banden, de 27,5” en de 29” een nieuwe dimensie van mountainbiken biedt: de 27,5” Plus! Wanneer de Scott Plus technologie wordt toegepast en er wordt gereden met 2,8” banden met weinig lucht (1 – 1,2 bar) heb je een aantal voordelen: extra veel grip en minder kans op slippen. Met 11 nieuwe modellen in het Scott Plus segment is er voldoende keuze voor fietsers die meer grip en controle willen terwijl zij op de trails rijden!

SCOTT GENIUS PLUS!

De ultieme uitdaging van het ontwerpen van een goed 27,5” Plus full suspension frame is om niet in te leveren op de lengte van de wielbasis en de behendigheid te waarborgen die een mountainbike hoort te hebben en dat is Scott gelukt. Terwijl andere merken een bredere 3.0” band hebben geïntroduceerd, zijn de ontwikkelaars van Scott erachter dat 2.80” banden de optimale maat zijn voor de Plus. Gebaseerd op de testdata van Schwalbe is het draagvlak met 21% gestegen.

Meer info over de Scott Genius Plus op www.scott-sports.com