Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/easy-facebook-likebox/includes/easy-custom-facebook-feed-widget.php:3) in /home3/necro666/public_html/www.bicycletta.be/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 60
Rotor en Magura lanceren hydraulische groepset voor racefiets
rotor groups

ROTOR LANCEERT NIEUWE HYDRAULISCHE GROEPSET IN SAMENWERKING MET MAGURA

Voor de mountainbike bestond het hydraulisch schakelen al. Nu komt Rotor met een hydraulische schakelgroep voor de racefiets.

Na 6 jaar ontwikkeling wordt de ROTOR UNO gelanceerd als de eerste complete racegroep die volledig hydraulisch wordt aangestuurd. Pablo Carrasco, mede-oprichter en hoofd innovatie van ROTOR: “Het idee was om de bestaande schakelsystemen te verbeteren. We wisten dat ons systeem goed was, maar nog altijd kampte we met dezelfde nadelen als ieder ander bekabeld systeem, zoals frictie en wisselende krachten op de kabels. We wisten dat schijfremmen realiteit zouden worden en we hebben onszelf de uitdaging gegeven om het concept van hydraulisch schakelen daadwerkelijk te kunnen verwezenlijken.

In samenwerking met Magura wordt een groep gerealiseerd bestaande uit het schakelsysteem en de remmen. Deze gloednieuwe UNO racegroep maakt gebruik van een volledig hydraulisch systeem voor zowel de remmen als het schakelen. De onderdelen zullen soepel schakelen evenals krachtig remmen. De techniek komt van Magura. Zij maken al jaren hydraulische systemen en leveren de remmen voor deze groep. Op- en afschakelen gebeurt vanaf nu met dezelfde hendel.

Meer info op www.rotorbike.com