Canyon Ultimate

Canyon brengt racefiets van 5kg op de markt

Dé racefiets waar team Movistar de Tour de France op heeft gereden is een bijzonder model. De nieuwe Ultimate CF SLX weegt slechts 5 kg! Canyon heeft een nieuw aerodynamisch design toegepast op de reeds bestaande al behoorlijk stijve, lichtgewichte en comfortabele Ultimate. Het SLX frame weegt 790 gram met een vork van 295 gram. Canyon heeft als doelstelling de fiets stijf en comfortabel te maken en dat is gelukt door het gebruik van verschillende soorten carbon. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan! Een kleine 13.000 euro om precies te zijn.

VEILIGHEID VOOROP

Canyons vorken en sturen worden gecontroleerd op oneffenheden met een speciale scan. Normaal gesproken worden alleen de vorken en sturen gescand maar de nieuwe SLX ondergaat hetzelfde proces. Dit frame zoekt de uiterste op, zeker omdat het zo licht van gewicht is en wordt daarom dus van voor tot achter gecontroleerd.

IEDER DETAIL TELT

Het doel was om een super lichtgewicht fiets te ontwerpen die je dagelijks kunt gebruiken. De zadelpenklem is geïntegreerd in de zadelpenbuis. Door een lagere montage in het frame is een langere zadelpen mogelijk wat extra flex en comfort geeft. Het klemmechanisme is volledige van titanium, wat een kleine 4 tot 5 gram uitspaart. De fiets is standaard afgemonteerd met SRAM tandwielen en cassette en een KMC DLC Black ketting en deze onderdelen zijn voor deze fiets speciaal zwart gemaakt zodat de stealthy look behouden blijft. Het oog wil natuurlijk ook wat! De interne kabelbegeleiding zorgt voor aerodynamica. Het Tune zadel weegt slechts 79 gram en het zeer exclusieve Clavicula crackstel weegt slechts 275 gram en is voorzien van keramische trapaslagers van Ceramic Speed. De wielen hebben keramische kogellagers om 6 gram per wiel uit te sparen en de banden zijn een speciale editie van Continental gemaakt van minder rubber. Zo weegt 1 band slechts 200 gram. Verder is de fiets voorzien van een Canyon stuur van 169 gram (42 cm) en een stuurpen van 150 gram (110mm).

Nieuwsgierig geworden? De voorverkoop start deze herfst en de fiets zal in productie worden genomen in februari 2016.

Meer info over Canyon op www.canyon.com