NIEUW NEDERLANDS MERK IN FIETSMARKT: CADENZ BICYCLES

Sinds kort kent de fietsmarkt een nieuw Nederlands merk: Cadenz Bicycles. Geboren vanuit een passie voor de sport en het product. Cadenz fietsen zijn uitsluitend online verkrijgbaar. Hierdoor kunnen de fietsen nét wat hoogwaardiger afgemonteerd worden.

Cadenz richt zich op het midden en hogere segment sportieve fietsen. Er wordt voor de frames uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardig carbon materiaal en de frames zijn allemaal EN en SGS getest. Daarnaast kennen de Cadenz fietsen een hoge torsiestijfheid, wat zorgt voor een voorspelbaar rijgedrag en stabiliteit. De interne kabelrouting zorgt voor een optimale kabelgeleiding voor zowel mechanisch schakelen als elektronisch schakelen.

DEBUUT MET CRB01

Het debuutmodel van Cadenz is de CRB01. Een strakke carbon racefiets uitgerust met een mechanische of een elektronische Ultegra 6800 groep, of een Dura Ace 9000 groep. Daarnaast heeft deze fiets Fulcrum Racing 7 LG wielen, een Deda cockpit, een Fizik zadel en Vredestein Fortezza Senso banden. Al met al weegt de fiets ca. 7,5 kilogram, wat in dit segment vrij licht te noemen is, met een torsiestijfheid van 123 Nm/°. De prijs voor deze racer met een Ultegra 6800 groep is € 1.899,- Elektronisch schakelen kan ook met een Ultegra DI2 groep, de fiets komt dan uit op € 2.299,-. Met een mechanische Dura Ace 9000 groep komt de fiets uit op € 2.599,-. De fiets is nu al samen te stellen en te bestellen op de website www.cadenzbicycles.com

Cadenz

CADENZ, CADENCE

Cadenz is afgeleid van “Cadence”, wat staat voor trapfrequentie. Maar het betekent ook ritme, iets wat je terugziet in het logo van Cadenz: de 5 strepen naast elkaar. Het gevoel wanneer je aan het afzien bent tijdens een klim, of tijdens een demarrage, keep the feeling. Als je goed kijkt, zie je in het logo tevens een groep aanstormende fietsers!